Az igaz út mindig nehezebb

Szerinted mi a közös a sikeres és boldog emberekben? Néhány dolog közül az egyik például az, hogy soha nem akartak a legkisebb ellenállás felé haladni útjuk során. Azaz, nem választották soha a könnyebb utat csak azért, mert az egyszerűbbnek tűnt.

A könnyű soha nem értékes. Az értékes pedig soha nem könnyű.

Sylvester Stallone Rocky című filmjének a forgatókönyvét több tucat producer utasította vissza, mielőtt valakinek megtetszett volna. Stallone a Rocky előtt csak mellékszerepeket kapott, vagy statisztaként dolgozott kisebb filmekben. De a nehezebb utat választotta. Megírt egy forgatókönyvet és addig ment, amíg valaki pénzt nem fektetett bele. Majd amikor ez megtörtént, mindenki ellene volt annak, hogy ő játssza el a film főszereplőjét, Rocky Balboat. Azonban mint filmtörténetileg ismeretes, mégis beleegyeztek, hogy ő kapja meg a főszerepet. Minden szempontból a nehezebb utat választotta és a siker rá is talált. Ez egy a sok száz, vagy ezer olyan történetből, ami bizonyítja, hogy a nehezebb út mindig a sikerhez és a boldogsághoz vezet el bennünket.

Aki azonban mindig a könnyűt keresi, az ne csodálkozzon, ha csak kergeti az álmait. Te melyik kategóriába tartozol? Életed során melyik volt jellemzőbb rád? Kicsit gondolj vissza eddigi életedre. Különböző helyzetekben hogyan döntöttél és miért? Ezekből rá fogsz jönni, vajon a könnyebb vagy a nehezebb úton jártál eddig. Most szeretném leszögezni, semmi baj nincs azzal, ha eddig a könnyebb utat jártad. Volt idő, mikor én is így tettem, és meggyőződésem, hogy ezen szinte minden ember átesik. A lényeg a jelen, csak arra van befolyásunk. Ha egy boldog életet szeretnél élni és sikeres akarsz lenni, akkor mostantól muszáj lesz egy olyan úton haladnod, amit előtted nem taposott még ki senki.

Mindig megnyugtat az a tudat, ha járatlan úton haladok.

Mert akkor tudom, hogy valóban a saját utamat járom. A saját utunkat járni pedig soha nem a könnyebb választás. Milyen munkahelyen dolgozol most? Mi lenne, ha adódna egy jobb lehetőség, de ahhoz ki kellene lépned a komfortzónádból – mondjuk, el kellene költöznöd a városból, ahol laksz. Vagy mi lenne, ha esetleg az országból is el kellene hozzá költöznöd? A fizetésed jóval magasabb lenne és a lehetőségek száma is megsokszorozódna. Hogy döntenél? A legtöbb ember ilyen feltételek mellett is a maradás mellett dönt, hiszen az lényegesen kényelmesebb. De a kényelem az álmaid legfőbb gyilkosa. A döntés a kezedben van. Egy kényelmes, de átlagos élet, vagy egy kihívásokkal teli, átlag feletti élet. Az átlagot és az átlag felettit pedig nem feltétlenül pénzben értem. De mondhatnám úgy is, hogy az álmaid nem kopogtatnak be, amíg te meccset nézel otthon a tévében. Az álmainkért nekünk kell megmásznunk a meredek hegycsúcsokat. Aki pedig hajlandó erre, az valóban el is fogja érni őket.

Novák Ákos

Novák Ákos

A Boldogság Projekt alapítója, 3 könyv szerzője, megszállott önfejlesztő és self-made vállalkozó vagyok. Hiszek az önfejlesztés erejében, a pozitív hozzáállásban, a nehéz körülményekben rejlő lehetőségekben, az egészséges életmódban és az értékteremtő vállalkozásban. A célom a Boldogság Projekttel, hogy demokratizáljam a bizonyítottan működő önfejlesztéshez való jogot minden magyar ember számára.

Barátkozzunk össze a közösségi médiában ❤️

Érdekes, hasznos & fun content 🥳

Ingyenes napindító motiváció minden reggel! 30.000+ felhasználó próbálta már ki...