Oldal kiválasztása

“Ne higgy el senkinek semmit, még nekem se! Tapasztald meg, és hitedet váltsa fel a tudás.”

Buddha

Muszáj hinned magadban. Ha Te nem hiszel saját magadban, akkor szerinted ki fog? Aki nem képes kialakítani az önmagába vetett hitet, annak súlyos árat kell fizetnie, mert soha nem lesz képes elérni a céljait és az álmait. Gyakorlatilag lehet bármilyen leírt álmod, akármilyen részcéljaid és megtehetsz minden tőled telhetőt nap, mint nap értük, ha nem hiszel magadban, nem fogod elérni őket.

Minden az önbizalommal kezdődik

Ha előadóművész szeretnél lenni, de nem mersz kiállni és megszólalni száz ember előtt, akkor minden hiába. Előbb fel kell építened azt a fajta önbizalmat magad felé, hogy képes vagy rá. El kell hinned, hogy nem csak száz, hanem akár százezer ember előtt is önfeledten elő tudod adni magad.

Hogyan építheted fel az önbizalmad? Van rá módszer, hogy elsajátítsd az önmagadba vetett hitet? Ha ezek a kérdések foglalkoztattak már életedben, akkor megnyugtatlak, léteznek módszerek, melyek segítségével elsajátíthatod és erősítheted önbizalmad. A témában számos könyv és előadás található. Én is készítettem egy „Önbizalombomba” nevű online tréninget a témában. Ha teheted, tanulmányozz át minél több hasonlót. A legegyszerűbb, amit viszont megtehetsz akár most azonnal, hogy beleveted magad valamibe, ami jóval a kényelmi zónádon kívül esik. Ha például nehezedre esik idegen emberekkel kommunikálni, akkor nincs mese, menj ki az utcára és kezdj el vadidegen emberekkel beszélgetni. Ha félelmeid vannak a randizással kapcsolatban, akkor itt az ideje minél többször randiznod. Ne érdekeljenek a következmények. Esetleg félsz a repüléstől? Akkor válassz ki egy olcsó járatot, ami csak egy közeli városba visz.

“Aki a sasokkal akar repülni, az ne ússzon a kacsákkal.”

– mondta T. Harv Eker, és milyen igaza volt.

Most lehet, nem tetszik ez az ötlet, de hidd el, így építheted fel önbizalmadat a legegyszerűbben.

A tett után megjön a bátorság is. Ezért fontos erről beszélni a céloknál. Önbizalom nélkül nem fogsz belevágni olyan álmok megvalósításába, amik túlmutatnak a jelenlegi kényelmi szinteden. Ha tudatosan teszel félelmeid legyőzése érdekében, észre fogod venni magadon, hogy sokkal eltökéltebb leszel. Nem szabad, hogy mások véleménye befolyásoljon. Önmagadért csak Te vagy képes tenni. Szükséged van a félelmeid legyőzésére az önbizalmad kiépítésében. Aki fél, az nem bízik magában. Ellenben az, aki sziklaszilárdan hisz saját képességeiben, annak hozhat bármit az élet, mindig megtalálja a megfelelő megoldást. És soha nem érdekli, mások mit gondolnak róla. Ilyen ember szeretnél lenni Te is, nem? Akkor nincs mire várnod, cselekedj. Győzd le a korlátaidat, hogy megismerhesd valódi nagyságod, és hogy megtanulj hinni magadban. De csak úgy győzheted le, ha cselekszel. Gondolataid a tettek által változhatnak meg.

Ha mélyebben is érdekel ez a téma, akkor kattints ide, mert tovább is van még!

Kitűzés a Pinteresten

Megosztás