Ezt az 5 embertípust kerüld el, ha jobb életet akarsz magadnak

Te is úgy érzed, hogy egyre nehezebb barátokat, vagy éppen megfelelő párt találni? Az egy ideig kedvesnek és érdekesnek tűnő emberek egy idő után energiavámpírokká válnak, és rádöbbensz, hogy többet von el tőled a kapcsolat, mint amennyit ad.

És miért nem látjuk ezt előre már a kapcsolat elején? Általában nem azért, mert megváltoznak, hanem mert alapvetően igazi manipulátorok, akiknek a kedvessége csak felszínes. Mindannyian találtuk már magunkat ilyen kapcsolatban, legyen szó barátról vagy éppen párkapcsolatról. Hogyan jöhetünk rá már az elején, hogy ilyen emberrel van dolgunk? Az alábbi pontokban megnézzük azt az 5 embertípust, akit ha felismersz, akkor inkább fuss a másik irányba.

Ezt az 5 embertípust kerüld el:

A pletykás

Általában hamar felismerjük az igazán pletykás embereket, azonban a régi barátok esetében ez nem mindig ilyen egyszerű. Ha te mindent megteszel egy barátságért, akkor valószínűleg ezt várod a másik féltől is. Eszedbe sem jutna, hogy az az ember, akivel minden titkodat megosztod, a hátad mögött kibeszél és pletykál rólad. Sajnos azonban sok ilyen ember van.

A pletykás emberek mindent megtesznek azért, hogy odafigyeljenek rájuk, még ha ennek az is az ára, hogy másokat kibeszélnek. Emögött nem feltétlenül rejtőzik rosszindulat, sőt. De valamiért úgy gondolják, hogy ők attól érzik magukat többnek, ha másokról beszélnek.

Ha neked is van olyan barátod, aki másokról pletykál neked, akkor biztos lehetsz benne, hogy rólad is ugyanígy beszél a hátad mögött. Valóban szükséged van ilyen „barátra”?

A passzív agresszív

A passzív agresszió egy igen toxikus viselkedés, ami mögött sok elfojtott harag rejtőzik. Általában nem szándékos, de attól még ugyanolyan rossz.

Sok ember nem képes kifejezni az érzéseit, azonban ha beszélgetsz velük, akkor megnyílnak és őszintén tudsz velük beszélni. A passzív agresszív ember nem ilyen. Mindenféle különböző dolgokat mond, összezavar, megpróbál manipulálni és általában védekezővé válik és kifogásokat keres. Az ilyen embereknek általában árulkodó a testbeszédük. Biztos volt már neked is olyan barátod vagy párod, akin láttad, hogy mérges, de ha megkérdezted, hogy mi a baj, azt válaszolta: „Semmi, jól vagyok.” Nem kommunikálnak nyíltan, de a viselkedésükből mindig érződnek a jelek.

A biztonsági játékos

Az ilyen emberek általában visszautasítják az együttműködést és a kommunikációt. Hidegnek tűnnek, akiket semmi nem érdekel és rossz érzést keltenének benned, mintha az igényed a nyílt kommunikációra a te hibád lenne. Az ilyen emberek nem vallják be, ha problémájuk van, képtelenek bármilyen érzelemről kommunikálni.

Az ilyen hideg biztonsági játékos emberek viselkedése mögött általában elfojtások vannak, amikkel nem tudnak megküzdeni, így inkább elfordulnak minden érzelemtől és kommunikációtól. A viselkedésük toxikus a környezetükre nézve, így inkább hagyd őket magukba szenvedni és keress más barátokat.

A kritikus

Mindannyiunknak szüksége van őszinte barátokra/párra, akik kerek-perec elmondják a véleményüket, még ha az negatív is. Azonban ha valaki folyton kritizál és nincs egy jó szava, arról, amit csinálsz, az már nem egészséges.

Az ilyen ember azt érezteti veled, hogy semmit nem tudsz jól csinálni, ez pedig negatív hatással lesz az önértékelésedre. Nem a te dolgod, hogy megfelelj neki, így inkább gondold végig, mit is kapsz te ettől a kapcsolattól.

Az antiszociális

Sokan összekeverik az introvertált és az antiszociális jelzőket. Azonban míg az első egy személyiségjegy, addig a második egy személyiségzavar. Az ilyen embereket nehéz felfedezni, mert igazi pszichológiai kaméleonok. Általában nem foglalkoznak érzelmekkel és nem tudják, mi a helyes és mi nem. Néhányuk képes empátiát érezni, mások azonban csak tettetik az érzelmeket. Képesek mindenféle érzelmet megjeleníteni, hogy általa elérjék a céljukat.

Erőszakos és impulzív viselkedés, arrogancia és felelőtlenség jellemzi őket. Ha felismersz ilyen embert a környezetedben, akkor menekülj, amíg nem késő!

Novák Ákos

Novák Ákos

A Boldogság Projekt alapítója, 3 könyv szerzője, megszállott önfejlesztő és self-made vállalkozó vagyok. Hiszek az önfejlesztés erejében, a pozitív hozzáállásban, a nehéz körülményekben rejlő lehetőségekben, az egészséges életmódban és az értékteremtő vállalkozásban. A célom a Boldogság Projekttel, hogy demokratizáljam a bizonyítottan működő önfejlesztéshez való jogot minden magyar ember számára.

Barátkozzunk össze a közösségi médiában ❤️

Érdekes, hasznos & fun content 🥳

Ingyenes napindító motiváció minden reggel! 30.000+ felhasználó próbálta már ki...