Edzőterem 70 évesen? Ez a nő bebizonyítja, hogy lehetséges!

Joan MacDonald minden nehézséget legyőzve 70 évesen kezdett el edzeni. Azután határozta el a drasztikus életmódváltást, hogy az orvosa közölte, még több gyógyszer kell szednie az egészségügyi problémáira. Már addig is több gyógyszert szedett a magas vérnyomására, a magas koleszterinszintjére és a refluxára. Emellett túlsúllyal is küzdött, mert az evésbe menekült a rossz házasságából. A tetejébe pedig térd és ízületi problémái is voltak. Nem semmi, igaz?

Joan azonban eltökélte, hogy sosem késő változtatni.

A kora ellenére Joan úgy döntött, hogy nem adja fel és változtat az életmódján. Mégpedig drasztikusan. Tudta, hogy változtatnia kell, mert a saját édesanyjánál ugyanezt a folyamatot nézte végig, és saját magának nem ezt az időskort akarta.

Joan lánya már évek óta aggódott édesanyja hanyatló egészsége miatt. Amikor Joan közölte a szándékát lányával, Michelle-el, aki egyébként profi séf, erőemelő és egy mexikói edzőterem tulajdonosa, azonnal segített neki, hogy elérje a célját. Azt javasolta anyjának, hogy csatlakozzon az online edző közösségéhez. Emellett Joan azonnal Mexikóba repült lányához, aki elkezdte egészséges táplálkozásra tanítani, valamint elkezdtek edzeni az edzőteremben kézi súlyzókkal és olyan gépekkel, amelyek Joan számára biztonságosak voltak.

„Emlékszem, hogy felemeltem egy 4 kg-os súlyzót és nagyon nehéznek tűnt. Egészen az alapoktól kellett kezdenem.”

Joan MacDonald

A lánya emellett megismertette az iPhone-nal és a különböző edzés és táplálkozás alkalmazásokkal. Joan hazarepült Mexikóból és folytatta az edzéstervét, valamint a lánya online csoportjának is tagja volt. Eleinte kényelmetlenül érezte magát emiatt, de rájött, hogy a közösség nagyban segíti a motivációja fenntartásában.

Joan kitartóan és következetesen folytatta az edzést és táplálkozást. 6 hónapnyi munkával leadott több mint 20 kilót és már a lányával egy fitness magazinban pózolt. Michelle-t annyira inspirálta édesanyja eredménye, hogy egy Instagram fiókot csinált neki, hogy megoszthassa csodás átalakulását másokkal is. Ennek az Instagramnak mára már több mint 700 ezer követője van.

Az elmúlt 4 évben Joan több mint 30 kilót adott le, de bevallja, hogy biztos nem ért volna el ilyen eredményt a lánya tanácsai és támogatása nélkül. Joan nem csak fizikailag, de mentálisan is sokkal jobban érzi magát, megnőtt az önbizalma is.

„Sokkal jobban érzem magam a bőrömben, és a fiatal nőktől és férfiaktól érkező bókok mind növelik az önértékelésem.”

Joan MacDonald

Joan legnagyobb eredménye kétségkívül az, hogy már semmilyen gyógyszert nem kell szednie, az egészségügyi problémái mind helyrejöttek. Reméli, hogy az ő eredményei inspirálnak más nőket is, hogy belekezdjenek a fitnessbe és emlékezteti őket, hogy a kor csak egy szám.

„Erősek vagyunk és képesek a változásra, de sokszor törékenynek és gyengének néznek. Remélem, hogy több korombeli nő kezdi el látni, hogy többre képes és merje kihívások elé állítani magát. Nem fordíthatod vissza az órát, de újraindíthatod.”

Joan MacDonald

Joan példája megmutatja, hogy a céljaid elérésében semmi nem állhat az utadba, még a korod sem. Akár fittebb és egészségesebb akarsz lenni, akár egy könyvet kiadni, amire mindig is gondoltál, az álmaidnak nincsen lejárati ideje. A legfontosabb, hogy belevágj és vedd körül magad olyan emberekkel, akik támogatnak.

Novák Ákos

Novák Ákos

A Boldogság Projekt alapítója, 3 könyv szerzője, megszállott önfejlesztő és self-made vállalkozó vagyok. Hiszek az önfejlesztés erejében, a pozitív hozzáállásban, a nehéz körülményekben rejlő lehetőségekben, az egészséges életmódban és az értékteremtő vállalkozásban. A célom a Boldogság Projekttel, hogy demokratizáljam a bizonyítottan működő önfejlesztéshez való jogot minden magyar ember számára.

Barátkozzunk össze a közösségi médiában ❤️

Érdekes, hasznos & fun content 🥳

Ingyenes napindító motiváció minden reggel! 30.000+ felhasználó próbálta már ki...